Fytotherapie

Fytotherapie, of kruidengeneeskunde, wordt genomen ter verbetering van de gezondheid of om ze te herstellen.
De kruidensupplementen worden gemaakt van plantendelen, zoals de wortel, de bladeren, vruchten en zaden. Vervolgens worden deze verwerkt in druppels (tinctuur), tabletten, poeders of kruidenthee.

Hiermee kan men gezondheidsklachten behandelen en kunnen zij ook een ondersteunende werking geven bij bepaalde klachten of ter verbetering van de algemene gezondheid.

Voor wie?
Zij die last hebben van lichamelijke klachten en of emotionele klachten; bv slapeloosheid, depressie, vermoeidheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, allergieën, pijnklachten…

De keuze van therapie is per persoon anders en wordt duidelijk en besproken na een eerste gesprek.
Soms zijn verschillende therapieën nodig om een goed en blijvend resultaat te bekomen.

o.a Voedingstherapie is soms nodig om patiënten een gezonde voedingsgewoonte aan te leren, ongezonde voeding ligt soms aan de basis van een klacht. Wanneer men gezonder gaat eten en bepaalde voedingsmiddelen weglaat of juist gaat eten, kan het lichaam zich gaan herstellen en komt dit ten goede aan de gezondheid.

o.a Bach bloementherapie kan aangewend worden bij ondersteuning van een bepaalde gemoedstoestand .
Bloesems helpen je om de negatieve emotie om te buigen naar een positieve pool. Zo kan iemand met negatieven gedachten, een positiever blik krijgen op het probleem en zo de kracht vinden om hun problemen op te lossen. We krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen, angsten verdwijnen, we nemen het meer voor onszelf op en we gaan misschien meer eigen kwaliteiten waarnemen en in het eigen kunnen gaan geloven.

Deze therapie is in combinatie met gesprek en het leren van ontspanningstechnieken kan soms heel geschikt zijn voor mensen die nood hebben aan geestelijke rust.